Logo Kerstfair

13 december 2019

Logo Kerstfair

13 december 2019

Logo Kerstfair

13 december 2019

Dankzij die knusse sfeer staat de kerstfair van Dokkum bekend als één van de mooiste kerstmarkten in Nederland. Die speciale magische sfeer is dichterbij dan u denkt!

Met recht één van de mooiste kerstfairs van Nederland. Voor de echte kerstbeleving is deze 11e Kerstfair van Dokkum een aanrader. Het decorplan van dit historische stadje omvat honderden kerstbomen, lichtjes boven de straten, houtsnippers en brandende vuurtonnen en de intimiteit van het magische kerstdorp is er. De houtsnippers kraken aangenaam onder de schoenen, de geur van rook en hout die vrijkomt uit de vuurtonnen brengt een winterse sfeer met zich mee. Door de ca. 100 figuranten die in Dickensstijl langs de grachten en tussen de marktkraampjes lopen, waan je je even in het Londen van 1843, de tijd dat Dickens zijn ‘A Christmas Carol’ schreef.

Bekijk onze impressie van de kerstfair

Ook dit jaar ontvangt Dokkum de Kerstwensboom van Joris Linssen (KRO/NCRV) op de Zijl. Net zoals vele anderen werden ook zij verliefd op de kerstfair van Dokkum en komen graag weer. Naast de ca. 100 kramen met kerst- en winterwonen gerelateerde koopwaar is de oude binnenstad gevuld met de juiste sfeermakers zoals kerstengelen, Dickenstafereeltjes, een grote levende kerststal, koperblazers en koren. Wie liever luistert, kan terecht in de Grote kerk en de Sint Bonifatiuskerk, bij de korencarrousel. Het stadhuis is omgetoverd in Dickensstijl en is vanaf 15.00 uur opengesteld voor het publiek. Het zijn allemaal elementen die de kerstfair tot een sprookje maken met nog dat hele bijzondere kerstgevoel. Al tien jaar op rij.

De plattegrond

Ben jij er dit jaar bij?

Plattegrond en Timetable Kerstfair

Beleef dit jaar zelf de sprookjesachtige en gezellige sfeer

Onze partners

Samen maken we het mogelijk